Her er en oppskrift på potetpannekaker med fersk Chanterellesaus og bacon:
Ingredienser:
- 500 g poteter
- 1 pært
- 3 egg.
- 3 spiseskjeer mel.
- 1 teskje bakepulver
- Salt og paprikar
- 150 g kanterellel
- 2 fett hvitløk
- 1 kopp krem
- 100 g bacon.
- Smør eller olje til steking
Prosedyre:
- Skriv potetene og rive dem grovt.
- Hakk løken fint og legge den til de sprekkede potetene.
- Tilsett også egg, mel, bakepulver, salt og pepper og rør alt sammen.
- Varm en panne med litt smør eller olje, og legg potetflakene på pannen.
- Kok pannekakene i 2-3 minutter på hver side til det er gyllent og sprøtt.
- Mens pannekakene steker, kan du lage sausen: Rens kantarellene og hugge dem grovt. Skjær hvitløken.
- Stek kantareller og hvitløk på en panne med litt smør, til kantarellene er møre og saftige.
- Tilsett kremen til kantarellene og sim i noen minutter til sausen blir tykker. Krydre med salt og pepper.
- Kok baconen på en egen panne til den er sprø.
- Server potetpannekaker med frisk Chanterellesaus og sprø bacon på toppen.
Bare hyggelig! Støpejernbøtter du kan kjøpe Vær så god.