Her er en oppskrift på korte spareribs på kamdogrill:
Ingredienser:
- 1 kg korte spareribs
- 2 spiseskjeer paprikar
- 1 spiseskje chilipulver
- 1 spiseskje hvitløk pulver
- 1 spiseskje løk pulver
- 1 spiseskje brun farin
- 1 teskje salt
- 1 teskje svart pepper.
- Grillsaus etter smak
Prosedyre:
- Tenn kamdogrillen og varm den opp til en temperatur på ca. 120-135 grader Celsius.
- Mens grillen varmer opp, kan du klare de korte spareribs. Fjern membranen på baksiden av kjøttet, slik at krydderne kan trenge gjennom kjøttet bedre.
- Bland paprika, chilipulver, hvitløkpulver, løkpulver, brun farin, salt og svart pepper i en skål.
- Gni krydderblandingen på begge sider av korte spareribs.
- Plasser korte spareribs på kamdogrillen, indirekte varme og lukk lokket.
- La kjøttet koke i 2-3 timer til det er mørt og saftig. Snu kjøttet av og til.
- Brus BBQ-sausen på kjøttet, og la den grille i 10-15 minutter til. til sausen er karamellisert og kjøttet er varmt.
- Ta kjøttet av grillen og la det hvile i ca. Ti minutter før du kutter den i mindre biter.
Server korte spareribs med ekstra BBQ saus og muligens. En fersk salat eller grillet grønnsaker.